Professional Agile Coach

Agile verovert het Nederlandse bedrijfsleven. Een manier van werken waarin zelforganiserende teams inspelen op de wensen van de klant of business. Geen dicht getimmerde project plannen, maar een flexibele manier van werken die continu inspeelt op veranderingen. Zelfsturende en zelforganiserende teams waarbij het team, niet de individu, in korte iteraties producten en oplossingen oplevert. De teams zijn Multi en cross functioneel, d.w.z. dat alle disciplines die nodig zijn om het product te bouwen deel uit maken van het team.  De hele Agile denk/werkwijze is erop gericht dat er continu veranderingen kunnen optreden.

Dit vergt echter een significant andere manier van denken en gedrag op alle niveaus van de organisatie. oa;

  • verandering van organisatie structuur.. het harkje verandert. IT en business komen meer samen en werken aan een gemeenschappelijk doel.
  • de teams krijgen meer verantwoordelijkheid, manager dienen los te leren laten
  • binnen de gehele organisatie dient men te leren denken vanuit business waarde, waarde voor de business of de klant
  • teams dienen transparant te worden, meer open.. het moet duidelijk zijn wat de zwakke en sterke kwaliteiten zijn van ieder teamlid. Durven zeggen dat je iets niet kan bijvoorbeeld.
  • er dient een cultuur gecreëerd van continu verbeteren.

Er zijn mensen binnen het team die zich bezig houden met het faciliteren van de Agile werkwijze binnen het team, Scrum Masters genoemd. Echter om Agile op alle niveaus van de organisatie in te bedden zijn coaches nodig, Agile coaches. Voor een opleiding tot Professional Agile Coach kunt u terecht bij Hyparxis ‘Voor Continu leren’.

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*