Wie ben ik?

Oprichter, trainer, coach en counselor.

Cor Slagmolen

 

(Utrecht 1959)

  • Gecertificeerd NLP trainer.
  • Mental Health coach
  • Psychosociaal Counselor
  • Mindfulness trainer

Ik zie mezelf vooral als een facilitator, een begeleider. Iemand die mensen vanuit een innerlijke acceptatie helpt om beter te kunnen leren omgaan met het leven.

En verder heb ik eigenlijk geen idee wie ik ben!!

Tja, als ik dat werkelijk zou weten zou ik waarschijnlijk niet meer op deze bol rond lopen…De woorden ‘Ken Uzelf’ die zijn geschreven in het voorportaal van de tempel in Delphi, gewijd aan de God Apollo, drukken een innerlijke wijsheid uit die door vele heilige tradities van de wereld wordt onderschreven. De oude Grieken vatten dit advies op als een voorschrift, als een herstellend middel tegen de kwalen van de mensheid; anderen beschouwden het als een profetisch raadsel dat moest worden opgelost. Voor Socrates was het beide, en zijn leven illustreert het belang van de boodschap ervan: ‘Ik moet eerst mezelf leren kennen, zoals de inscriptie van Delphi zegt. Om nieuwsgierig te zijn over dingen die mij niet aangaan, terwijl ik nog steeds onwetend ben over mijn eigen zelf, zou belachelijk zijn. . . Ben ik een monster dat gecompliceerder is, en meer bol staat van begeerten, dan de slang Typhon, of een vriendelijker en eenvoudiger soort wezen, aan wie de natuur een goddelijker en nederiger lot heeft toegekend?’ (Phaedrus, §229-30).

De gewijde Hindoe zegt: Tat tvam asi, ‘U bent Dat,’ waarbij hij uitdrukking geeft aan dezelfde thema’s van zelfontdekking en zelfkennis (Chandogya Upanishad, 6.8.7). In China schreef de Taoïstische wijze Lao-tzu over hetzelfde, en maakte onderscheid tussen twee manieren van kennen: ‘Zij die anderen kennen, zijn wijs. Zij die zichzelf kennen, zijn verlicht’ (Tao Te Ching, 33)

Van origine werkzaam in de informatie technologie. Vele functies uitgevoerd van systeem programmeur tot interim manager. Momenteel doe ik nog veel werk als Project Manager, Agile coach en trainer. Binnen de IT wereld geef ik trainingen in Agile Scrum, Prince 2 project Management en Business Analyse. Zie Hyparxis Automatisering en Suerte Academie. En tevens management advies en coaching.

14 jaar geleden begonnen met psycho-sociale begeleiding. Verschillende opleidingen gevolgd;

  • NLP Master Practitioner en gecertificeerd trainer
  • Psycho-sociale Therapie bij gradatim
  • Systemische werk bij Bert Helliger instituut
  • HBO medische en psycho-sociale kennis
  • Mindfulness trainer bij ITIP

Verschillende meditatie retraites gevolgd in mindfulness en Vipassana . Wanneer je merkt dat mindfulness meditatie haar vruchten gaat afwerpen is vipassana een zeer waardevolle aanvulling. Meditatie verandert je leven.

Praktijk sinds 2004. Eerder onder de naam van Nechbet nu Voor Levenskunst

Tevens mede oprichter van de Academie voor Psychologica. Binnen de academie meer dan 10 jaar NLP trainingen gegeven en mental health coaches en counselors opgeleid.

Share